Kerkbalans - belangrijkste bron van inkomsten

Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in de stad, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als u daar behoefte aan heeft. De plek waar u kunt ontmoeten.

We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag.

Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Uw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en missioniare projecten – het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en u en vele anderen welkom te heten.

Daarom is er de actie Kerkbalans.

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. Ook de Protestantse gemeente Breukelen doet hieraan mee.

Kerkbalans is de belangrijkste bron van inkomsten van onze wijkgemeente. Met een begroting van euro 109.000, zijn de inkomsten uit kerkbalans van € 65.000 een wezenlijk onderdeel. We bevelen de actie van harte bij u aan. Onze wijk kampt met een financieel tekort. We hopen dan ook dat iedereen in 2017 minimaal 10 euro per maand extra wil geven voor kerkbalans. Dan kunnen we ons tekort grotendeels inlopen. Doet u ook mee? U kunt ook gebruik maken van periodiek schenken? Hoe lees meer

Hoeveel geld moet ik geven bij Kerkbalans?

Veel mensen willen graag een richtlijn hebben, omdat ze een redelijk bedrag aan de kerk willen schenken, ook in vergelijking met anderen.

Als richtbedrag nemen wij 1% van het netto minimumloon. Is dat voor u een bezwaarlijk bedrag, dan mag u uiteraard ook minder geven. Bij een hoger inkomen hopen we dat u een hoger percentage wil geven, naar draagkracht. Gelukkig zijn er ook leden die meer – en soms veel meer – bijdragen dan we hier hebben aangegeven. Als uw hart het u ingeeft en u het geld kunt missen dan vragen we u die bijdrage voort te zetten of zelfs nog te verhogen. De richtbedragen zijn als volgt, hierbij is er nog geen rekening gehouden met eventuele fiscale mogelijkheden:

• minimumloon, jongeren, studenten: € 5-10 per maand
  • modaal inkomen (€ 1.800 netto): € 20-40 per maand