Welkom

bij de Protestantse wijkgemeente Pieterskerk (Breukelen). Wij zijn verbonden aan de PKN gemeente van Breukelen en we voelen ons verbonden met de modaliteit Confessioneel/Gereformeerde Bond. Lees verder

09-02-2018
Download het laatste Kerknieuws (pdf). Dit nummer blijft beschikbaar tot 3 maanden na verschijning.
12-02-2018
Deze weken overdenken we in de kerk het lijden en sterven van Jezus Christus. Teken daarvan is het kruis. Dat is alom bekend. In kunst en cultuur zijn er (nog steeds) allerlei verwijzingen naar het kruis, vaak ontroerend en mooi. Maar tegelijk blijft het ook een vreemd en storend symbool. Het went nooit dat juist het kruis de uitdrukking is voor de liefde van God.Daaraan herinnert ook deze ruwe tekening, ge­krast in steen, uit de tweede eeuw. Het stelt een ezel voor die aan het kruis is gehangen. ‘Alexa­monos aanbidt zijn God’, staat erbij geschreven. Deze spotprent, gevonden op de Palatijnse heuvel in Rome, geeft treffend weer hoe de gemiddelde Romein of Griek aankeek tegen het christelijk geloof: de God van de christenen is bespottelijk. Welke God is zo dwaas dat hij zich aan het kruis laat doden? Een God die zo met zich laat sollen is geen God, maar een ezel.Toch is deze dwaasheid van God de bron van de prediking (1 Kor. 1 : 21). De kerk verkondigt de storende en ontregelende werkelijkheid van de gekruisigde God als heilzame en bevrijdende waarheid, als het beslissende teken van Gods liefde voor deze wereld. Deze weken laten wij ons heilzaam storen door de boodschap van het kruis. U ook? Hartelijk welkom in de diensten in de Pieterskerk.